Eurobasket

Κατσουράνης στον ΣΠΟΡ FM: «Η θέση της Εθνικής είναι ανάμεσα στους 4 κορυφαίους»

Αισιόδοξος για τη συνέχεια της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσουράνης, σε μια σπάνια… μπασκετοκουβέντα στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στο μπάσκετ», ανέφερε.

Την αυτοπεποίθηση που αποπνέει η Εθνική στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, σε μια σπάνια μπασκετοκουβέντα, αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στις Εθνικές ομάδες σε αυτό το επίπεδο, την κριτική που έχει ασκηθεί στους παίκτες και τον Κώστα Μίσσα, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα προχωρήσει.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή του Γιάννη Κυφωνίδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για την πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Και κυρίως στον μεγάλο Νίκο Γκάλη. Χάρη σε αυτόν ασχοληθήκαμε όλοι με το μπάσκετ. Η είδος του στο Hall of Fame έφερε θετική αύρα σίγουρα. Το ίδιο πρέπει να έχουμε και όλοι απέναντι στα παιδιά, είτε είμαστε κοντά τους είτε όχι. Είχα την τύχη να τους συναντήσω στην προετοιμασία μια εβδομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα. Θέλει υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά».

Για την πίεση που υπάρχει σε αυτό το επίπεδο ομάδων: «Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό, δεν νομίζω ότι ασχολούνται οι παίκτες με αυτήν την κριτική. Μόνο με αυτή που θα τους βελτιώσει. Μιλάω για την κριτική από τους δημοσιογράφους που γίνεται με καλές προθέσεις, που έχει σκοπό να βοηθήσει την ομάδα. Τέτοια κριτική τη δέχονται οι παίκτες πολύ εύκολα. Πάντα ξέρεις αν κάτι δεν κάνεις καλά. Και τα παιδιά το ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην πρώτη φάση. Οι ίδιοι ήξεραν καλύτερα από τον καθένα τι έπρεπε να βελτιώσουν. Ήδη έχουν περάσει από δύο νοκ-άουτ, όχι από ένα».

Για τα σχόλια που έγιναν για τον Κώστα Μίσσα: «Αυτό που έκαναν οι Λιθουανοί ήταν ψυχολογικό τρικ, ή θα έπιανε ή θα γύριζε εις βάρος τους. Ήμασταν καλύτεροι σε όλοι το παιχνίδι. Ήμουν σίγουρος από την αυτοπεποίθηση που έβλεπα όταν μας πλησίαζαν στο σκορ ότι θα κερδίσαμε. Όταν υπάρχει θετική αύρα όλα πάνε καλά. Οι παίκτες συσπειρώνονται πάντα όταν ακούν άσχημα λόγια για έναν προπονητή που θέλουν. Τα παιδιά έχουν βάλει ένα στόχο από την αρχή, προχωράνε και ελπίζουμε όλοι να πάνε ακόμα ψηλότερα. Άλλωστε, η θέση μας είναι ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες».

Για το αν βοηθάει η ψυχολογία της παρέας: «Δεν γίνεται τίποτα τυχαία στο μπάσκετ. Βγάζουμε παίκτες και προπονητές, δεν είναι μόνο θέμα παρέας. Όλοι έχουν αποδείξει στις ομάδες που παίζουν τι αξίζουν και αυτό μεταφέρεται στην Εθνική».

Για το αν υπάρχει άγχος στην Παναχαϊκή για τη συμμετοχή της στη Football League: «Δεν υπάρχει άγχος, δεν ξέρουμε καλά-καλά πότε θα παίξουμε. Υπομονή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x